Over ons

Wie vormen het team achter houtzagerij de Witte en wat is hun verhaal?

Ontmoet ons team

omslag over ons

Ons team

Ons team is een hechte groep met een schat aan ervaring. Een aantal van ons werken hier al meer dan 30 jaar. We zijn allemaal harde werkers, maar we koesteren ook het belang van humor in ons dagelijks leven. Het is juist deze combinatie die ons team zo uniek en veerkrachtig maakt.

Roel en Willemijn

Roel & Willemijn

4e generatie eigenaars

Roel en Willemijn, leiden het bedrijf met een optimistische gedrevenheid en oprechte passie. Als een krachtig team omarmen ze innovatie en tonen ze een gezonde dosis lef.

"Houtzagerij de Witte, een familiebedrijf waar nu de 4e generatie aan het roer staat"

Maar hoe is het allemaal begonnen?

Er was eens…

We nemen u even mee terug naar de jaren 50. Een tijd van wederopbouw, woningnood en verzuiling. Houtzagerij de Witte kocht de eerste zaagmachine. In die tijd werd veel nog met de hand gedaan.

In de jaren daarna werd de basis gelegd voor het bedrijf zoals het nu is. Er werd geïnvesteerd in meerdere productielijnen.

Oprichters van Houtzagerij de Witte

Klaas de Witte-1e generatie

Frans de Witte-2e generatie

Roelof de Witte-2e generatie

In de jaren 90 stond de 3e generatie aan het roer. Zij hebben veel gemoderniseerd. Veel van het zware handwerk werd overgenomen door automatisering.

In 2020 namen Roel en Willemijn het bedrijf over. Roel begon in 2011. Hij nam steeds meer verantwoordelijkheid op zich. Uiteraard moest hij zich bewijzen. Dit leidde van productieleider tot bedrijfsleider en uiteindelijk tot eigenaar.

In 2024 begint het bedrijf met een nieuwe productielijn. Een bandzaag die sneller en flexibeler is. Deze zaag sluit perfect aan bij de richting die Roel en Willemijn met het bedrijf wil inslaan: flexibel zagen, precies wat de markt vraagt. 

"Zagen om de klant efficiënte oplossingen te bieden, met hout als middel."

foto 1985 jpeg

Wilt u weten wat hout voor u kan betekenen?

Neem contact op met ons.